Vad är grejen med ansiktsoljor?

02.12.2020

Jag älskar ansiktsoljor! Det känns lyxigt & jag känner att det stärker huden. Den blir mjuk, smidig & får mer glow.
När hösten & vintern kommer blir luften torr & kall. Du känner kanske då att din hud får alla möjliga problem. Den känns torr & stram, en del får kanske eksem eller blir yttorr eller får finnar. Jag har en torr & känslig hud, men känner direkt skillnad när jag plussar på med en ansiktsolja i hudvårdrutinen. Både vid rengöring på kvällen & ett par droppar antingen i ansiktskrämen eller ett par droppar i foundation de dagar jag använder det.

Det är nog många som tänker att en ansiktsolja gör huden fet & täpper till porerna istället för att hjälpa huden. Det stämmer inte, tvärtom så mår huden bra av oljan då den matar huden med nyttiga vitaminer & bra fettsyror!

Vilka oljor är bra då?

Vegetabiliska oljor ger huden näring. Det är oljor från växtriket & innehåller mer näring än de oljor med syntetiska silikoner, som tyvärr inte heller är nedbrytbara för naturen.
Den vegetabiliska oljan är full med vitaminer, fettsyror samt antioxidanter som ger vård på djupet. Näringen gör att huden reparera sig själv. Sååå bra!

Om man vill har en enkel olja, med enbart ett innehåll, för att veta vad man faktiskt smörjer in på sin hud, så är jojobaolja eller mandelolja två bra val. Dessa oljor kan du ha till allt! Rengöring av huden, nagelbanden, hårbotten, hårtopparna, torra armbågar e t c. Passar ofta hela familjen.
Men om du vill ha en olja som jobbar extra mot ett mål som att förebygga t ex mogen hud, känslig hud, acnehud så välj en olja som är tillsatt med eteriska oljor. Dessa doftar dessutom väldigt gott! 

Hmmm....hur ska jag använda oljan då?

Tänk på att applicera oljan på fuktad hud, då det kan blir för "fett" för huden annars. Så efter tvätt låter du huden vara lite fuktig alternativt att du använder en mist/ansiktsvatten på huden innan du smörjer med oljan. På längre sikt kan nämligen oljan göra huden torrare, men inte om du är noggrann med att hålla huden fuktad innan.


Använd oljan när & hur du vill, morgon eller kväll eller både och. Det räcker med ett par droppar, ca 1-4 droppar är good enough. Det gör också att oljan blir dryg & det blir en billig investering :) Antingen använder du enbart oljan, istället för dag/nattkräm. Eller som ett serum under fuktighetskrämen. Så först oljan, som du låter torka in lite, sen applicerar du ansiktskrämen ovanpå. Enkelt & ger en skön känsla!

Under vintern kan du ha oljan som ett skydd för kallt väder & vind. Då klappar du in ett par droppar ovanpå din dagkräm.

Ge din olja en chans, ha lite tålamod med den!  Det kan ta lite tid, ibland ett par veckor för huden att känna av oljans fantastiska effekt! Välkommen glow!