Visste du att att lavendel är riktigt bra för din hud? Med flera positiva egenskaper hjälper lavendel till att verka lugnande, vårdande & sårläkande. Den är även antiseptisk och därför rekommenderas produkter med lavendel för känslig hud men även vid eksem och akne.
Klicka på bilden och se tips hur du gör din egna lavendelolja!

MSM är ett kosttillskott som blivit väldigt populärt de senaste åren! Det finns så många fördelar med MSM, men vad är det egentligen?

MSM är en förkortning av Metylsulfonylmetan, vilket innebär en form av organiskt svavel, ett essentiellt ämne, som finns naturligt i kroppens alla celler och som är viktigt för många av kroppens vävnader och dess...

Jag har nu testat Purobio cosmetics nya BB cream, och är riktigt nöjd!
Det italienska makeupföretaget puroBio cosmetics håller bra kvalitét och gör prisvärt naturligt och ekologiskt smink. Deras BB cream och sublime foundation har fått både ny look och ny formula. Jag har testat två olika nyanser av BB creamen nr 02 och nr 03. Båda nyanser...

Hemma hos oss är moroten en räddare i nöden vid "klockan 17 dippen", den är god, tar en stund att äta & dessutom nyttig! Barnen är nöjda medan de väntar på maten. Mindre stress.

Våra barn & jag älskar vintern & framförallt snön! Men torra & nariga läppar, mindre kul.....

Att man får torra läppar kan bero på olika anledningar, framförallt så har dina läppar ett tunnare hudlager. Därför blir den huden mer känslig än annan hud. Vårda dina läppar lite extra!
I kombination med att huden är känsligare &...

Generellt en torr & lättirriterad hud som saknar fukt & kan blir röd. När den yttre barriären, skyddsmanteln, blir i obalans så reagerar huden. Dess uppgift är att skydda huden, se till att den behåller fukt - & fettbalans. Dessutom ska den skydda huden mot luftföroreningar & bakterier. Är den i obalans så minskar skyddet mot dessa saker.
Om...

Det är en 100% naturlig tvättsvamp tillverkad av konjakrotens fiber. Växten kommer från Japan & heter Konnyaku. Den har unika egenskaper för hudrengöring.
Har du kanske hört talas om den? Men vet inte hur eller varför den används?

När du vill nå ett djupare resultat i din rengöring är peeling toppen!
Peeling avlägsnar skonsamt döda hudceller vilket gör så att huden lättare kan ta upp näring ur olja & creme. Dessutom blir huden mjukare & jämnare. Använder du makeup så hjälper peelingen till att få ett finare resultat. Precis som när man ska måla ett föremål, förarbetet...